نویسنده:
معاملهگران بسیار زیادی در بازارهای مالی در حال فعالیت هستند و هرکدام یک روش خاصی را برای انجام معاملات خود انتخاب کرده اند. به همین دلیل استراتژیهای بسیاری در فارکس وجود دارد که وین ریت و ریسک به ریوارد های متفاوتی دارند. یکی از این استراتژی ها استفاده از ناحیه میتیگیشن بلاک یا همان Mitigation است که در ادامه به بررسی کامل آن میپردازیم.
میتیگیشن بلاک (Mitigation Block) در معاملات فارکس به ناحیهای خاص روی نمودار گفته میشود که قیمت در گذشته در آن متوقف شده و تغییر جهت داده است. این ناحیه نشاندهنده سطحی مهم از عرضه یا تقاضا است که در آینده نیز میتواند موجب برگشت روند شود. این اصطلاح در سبک معاملاتی اسمارت مانی (Smart Money) ابتدا مطرح شد و به معاملهگران کمک میکند تا نقاط ورود و خروج مناسبتری برای معاملات خود پیدا کنند.
میتیگیشن بلاک که به معنای تعدیل یا کاهش است و برای پاک سازی ردپای سفارشات قبل توسط موسسات و بانکها انجام میشود. برای مثال فرض کنید مارکت یک اوردر بلاک (Order Block) را ایجاد کرده و بعد از آن قیمت حرکت کرده است. در ادامه، ممکن است قیمت دوباره به آن ناحیه بازگردد تا سفارشات باقیمانده (مانند پوزیشنهای باز یا پر نشده) را میتیگیت کند (یعنی آن سفارشات را پر کند) و سپس ادامه مسیر دهد.
ناحیه های میتیگیشن بلاک به دو نوع صعودی و نزولی تقسیم میشوند که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند:
این نوع ناحیه در یک روند صعودی شکل میگیرد؛ یعنی ابتدا یک سقف مهم در نمودار ایجاد میشود، سپس قیمت کاهش مییابد و در تلاش برای بازگشت دوباره به سقف قبلی ناکام میماند و یک سقف پایینتر تشکیل میدهد (Lower High). زمانی که قیمت به زیر کف قبلی سقوط میکند، ناحیهی بالای آن کف به عنوان ناحیه میتیگیشن بلاک شناخته میشود.
نشانهی دیگر این نوع ناحیه، افزایش حجم فروش در نزدیکی سطح مذکور است که میتواند نشاندهنده مقاومت و احتمال برگشت قیمت به سمت پایین باشد.
این نوع ناحیه در روندهای نزولی ایجاد میشود. ابتدا یک کف مهم شکل میگیرد، سپس قیمت افزایش مییابد و یک کف بالاتر (Higher Low) ساخته میشود. در ادامه، قیمت در شکست کف قبلی ناکام میماند و شروع به صعود میکند.
در این حالت، ناحیهی زیر سقف بین دو کف، ناحیه میتیگیشن بلاک صعودی در نظر گرفته میشود. در نزدیکی این ناحیه، افزایش حجم خرید دیده میشود که میتواند نشانهای از حمایت و احتمال برگشت روند به سمت بالا باشد.
ناحیه میتیگیشن بلاک و بریکر بلاک شباهت زیادی به هم دارند که ممکن است توسط افراد کم تجربه با هم اشتباه گرفته شوند، برای همین باید دقت کنید که تفاوت این دو پترن یا الگو به این صورت است که ناحیه میتیگیشن پس از یک حرکت ناموفق در جهت روند قبلی شکل میگیرد اما ناحیه بریکر زمانی شکل میگیرد که قیمت ابتدا سقف یا کف قبلی را میشکند (یعنی نقدینگی بالای آن ناحیه را جمع میکند) و سپس بلافاصله مسیر خود را تغییر میدهد. این حالت نشان میدهد که بازار با هدف جمعآوری نقدینگی، شکست مصنوعی انجام داده و سپس وارد روند معکوس شده است.
اگر بخواهیم که این موضوع را ساده تر توضیح دهیم باید بگوییم که ناحیه بریکر وقتی ظاهر میشود که قیمت از سقف یا کف قبلی عبور کرده باشد، اما ناحیه میتیگیشن بلاک وقتی شکل میگیرد که قیمت نتواند از سقف یا کف قبلی عبور کند.
برای اینکه بتوانید با ناحیه های میتیگیشن بلاک معامله کنید، باید ابتدا نحوه پیدا کردن این الگو در نمودار یا چارت قیمت را آموزش ببینید و سپس به انجام معامله بپردازید:
اگرچه این ناحیهها روش مفیدی هستند، اما استفادهی نادرست از آنها میتواند منجر به زیان شود. رایجترین اشتباهات عبارتاند از:
ناحیههای میتیگیشن بلاک یک روش معاملاتی در سبک اسمارت مانی هستند که برای تحلیل آینده قیمت به کار میروند. با استفادهی درست از این نواحی، معاملهگران میتوانند نقاط برگشت قیمت را شناسایی کرده و تصمیمات معاملاتی بهتری بگیرند. البته مانند هر استراتژی تحلیلی دیگری، بهتر است این ناحیهها با سایر روشهای تحلیل ترکیب شوند تا احتمال موفقیت افزایش یابد.
امتیاز خود به این مطلب را ثبت کنید
دیدگاه شما بعد از تایید در سایت نمایش داده خواهد شد
نظرات حاوی الفاظ رکیک، توهین، شماره تلفن و موبایل، آدرس ایمیل، عقاید سیاسی، نام بردن از مسئولین و امثالهم تایید نمیشود.
هنوز کسی نظری ثبت نکرده!